Sivut

tiistai 10. marraskuuta 2015

Kuukauden kirppislöytö ja kirpputorijorinaa

Heippa folks!

Kaksi luokkalaistani järkkäsivät osana projektijohtamisen kurssia kierrätysmuotitapahtuman, Recycled Is The New Black, joka näki päivän valon tänään. Paikalla oli puhumassa edustaja UFFilta sekä trashionista Outi Pyy, mutta valitettavasti en ehtinyt tätä enää kuunnella, kun työt kutsui.

Sain itsekkin kunnian olla pienessä osassa tässä tapahtumassa, ja pääsin stailamaan itselleni asun Hämeenkadun UFFin vaatteista. Mukana oli myös tyylikonkari, maailman aurinkoisin Milla, joka kirjottaa Lack of Colour -blogia. (Jos ei oo vielä tuttu, niin mee kattoon ja ihastu!)

Stailaussessiosta kuvattiin video, mutta en tiedä saanko näyttää sitä täällä blogissa. Aattelin kuitenkin nyt aiheeseen virittäytyneenä jakaa teille muutaman vinkkivitosen, joiden avulla bongata helmiä kirppujen joukosta! ;-)

1. "Noku halvalla sai!"
Älä hullaannu kirppisten halvoista hinnoista. Mieti tarviitko vaatetta tai tavaraa oikeesti. Mulla oli tässä hankaluuksia joskus, en osannu olla tarpeeksi kriittinen ja raahasin kotiin jos jonkinlaista rytkyä, jotka lopulta päätyivät siivousräteiksi, omaan kirppispöytään tai pahimmillaan roskiin.

Tämä pätee myös toisin päin. Tarkoitan, että mieti kannattaa oikeasti Hennesin kaksi vuotta käytössä olleesta trikoorievusta maksaa vitosta.

2. Sovita
Kirpputorille ei tietenkään voi palauttaa mitään, joten ostosta kannattaa tosissaan testailla ennen kassalle menoa tai kauppojen tekoa.

3. Tarkastele
Purkautuuko saumat? Onko tahroja? Huomaamattomat reiät voi toki parsia ja uusia nappeja löytyy aina, mutta harmittaa jos huomaat vasta kotona, että kauniin vaalean puseron kainalot ovatkin ihan keltaiset...

4. Käy usein
Mitä useammin käyt, sitä todennäköisemmin jotain löydätkin! Ei kannata lannistua, jos ei aina löydy jotain. Itse käyn mieluummin viikolla kuin viikonloppuisin. Vaikka silloin porukka yleensä tuo uutta kamaa, niin jengiä on silloin kuin häkää, eikä voi rauhassa noudattaa listan edellisiä kohtia. ;-)

5. Silmät auki!
Reippaasti vaan tonkimaan pöytiä heti kun näät jotain kivaa väriä, materiaalia, mitä vaan! Ja muista kurkkia myös pöytien alle ihanien kenkien tai tippuneiden kuteiden varalta.

BONUS
Aattele myös kirppispöydän pitäjää, kirppiksen henkilökuntaa sekä kanssashoppailijoita äläkä räjäytä pommia jokaisella rekillä ja pöydällä jossa käyt apajilla!


Loppuun vielä tämän kuun kirppislöytö, josta oon tosi iloinen!


Pieces-merkkinen keinonahkainen laukku hopeisin yksityiskohdin, etu- ja sisätaskuilla
Tampereen radiokirppis
6 €

Tosi pehmeä materiaali, jopa kahvat moitteettomassa kunnossa, ja sinne mahtuu läppäri. Se sopii monen tyylisiin asuihin ja pysyy tyhjänäkin kuosissa. Ei huono!! Oikeestaan tosi hyvä!

Arvosana 4+/5
T. Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti