Sivut

lauantai 11. lokakuuta 2014

Kohti hyvää blogia

Blogeja on nykyään ihan mielettömän paljon. Suuria ja pieniä ja eri kategorioiden ja portaalien alla. Moni saa tästä touhusta jopa palkkaa, osalle se on taas tapa purkaa ajatuksia, lievittää stressiä ja jakaa ajatuksia vaikeammistakin aiheista. Blogit jakavat myös paljon mielipiteitä; joku on sanonut niitä kansakunnan syöväksi ja joku toinen taas ei keksi parempaa tapaa viettää vapaahetkeä kun uppoutua blogien maailmaan.

Itse en oikein tiedä, mitä ajattelen. Jokin hassu palo mulla tähän on, haluan pitää blogia ja haluan kirjoittaa. Kerta toisensa jälkeen poistan blogin, aloitan taas, poistan ja aloitan. Uskon että jännitys siitä, mitä muut ajattelee ajaa mut aina lopettamaan ja sitten taas halu "luoda" jotain aloittamaan jälleen. (Vaikka ei mulla paljon seuraajia olekkaan!) Blogi on kuitenkin julkinen ja kuka vaan pääsee tänne lukemaan ja katsomaan osaa mun elämästä. Toisaalta on taas kivaa laittaa kuvia ja postauksia näkyville, joskus saada niistä jopa kommentteja! Tosi ristiriitaista...

Viime keväänä pääsin Jaanan kanssa Indiedaysin Inspiration -blogipäivään! Kuva Jaanan ottama.

Halusin vähän pohtia, et millainen blogi on mun mielestä hyvä ja kiva lukea.

- Blogin nimellä ei sinäänsä ole väliä, mutta itse tykkään sen olevan suht lyhyt ja simppeli, jotta se jää mieleen. Suomenkielisyydestä saa multa plussaa, niitä taitaa olla loppujen lopuksi vähemmän.

Asukuvat... ei oo mun vahvinta alaa!

- Raikas ja selkeä ulkoasu, ei liikaa tilpehööriä.

- Kuvat on tietenkin tärkeitä. Ne ei saa olla liian isoja ja eikä pieniä eikä liian muokattuja. Ei liian montaa kuvaa yhdestä asiasta. Mutta jotain kuvia on aina kiva olla, tekstikin on jotenkin helpompi lukea kun on välissä katseltavaa.

Nää rakkaat tossut lens just vähän aikaa sitten roskiin, pohja lähti irti. :D :( Mutta onneks Intersport tarjouksineen pelasti ja sain korvaavat pitkävartiset sopuhintaan!

- Entäs postausten aiheet? Omia lemppareitani on sisutus-, diy ja asupostaukset. Yleisesti suosikkejani on varmaan lifestyle-blogit joista löytyy vähän kaikkea. Syvällisempiä pohdiskelupostauksiakin tykkään lukea, mutta mua ei ainakaan lämmitä liian henkilökohtaiset aiheet. Tosin niinkuin monella monella muullakin asialla niin tuollakin on kolikon kääntöpuoli. Henkilökohtaisilla aiheilla saa todellakin blogiin syvyyttä, mutta mietin usein että alkaako kaduttaa jälkikäteen, jos jakaa kaiken periaatteessa koko maailman kanssa? 

Kesä 2013 ja hääasu 

Johtopäätös: tykkään kepeistä hyväntuulen blogeista, joista saan ideoita omiin projekteihini ja pukeutumiseeni. Ja sellaista mä haluaisin itsekkin pitää! Välillä tuntuu kuitenkin että mitä järkeä, blogeja on ziljoonia ja omani jää niiden jalkoihin ja katoaa massaan, mutta mitäs tuosta. Musta tää on kuitenkin, loppujen lopuksi, kivaa hommaa. Ja on mulla muutama lukijakin! Kiitos teille! <3 :)


Kuvat ovat mun vanhoista postauksista.


Rentouttavaa syyslomaa lomailijoille ja viikonloppua viikonloppuilijoille! xx
Ja kertokaa ihmeessä, millaset blogit on teidän lemppareita? Mitä tykkäätte lukea?


T: Hanna

5 kommenttia:

 1. Emmää tiiä onko kauheen kliseistä, mutta mä oon aina tykänny lukea sun blogii! Vaikkei sitä itte ehkä aattele niin on sul siti se oma tapa kirjottaa näitä postauksia! Ihan sinun näkönen. :-) ja on ehkä eri asiakin kun tuttu kirjottaa. Mutta vinkkei/toiveita/jotain: niin minust voisit jotain ihan asukuviakin postailla enemmän, sul on aina kyllä kivat vaatteet! Ja kaikki tekeminen, tuunailu ym on kivoja. Kirjota joku lempipaikat tampereella ym! Ja rohkeesti mallia vaan muista, sieltähän sitä inspiraatioo saa! Ja jos on yhtään sun tyyppinen juttu ne kuvahaasteet, niin voithan sellastakin alkaa tekee, niin tulee ainakin jotain päiviteltyy. :-) toivottavasti tää kommentti ei ihan sekasikiö oo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähti kesken.. Kaikesta oon siis aina pitäny, joten tähänkin mennessä on ollu mukava lukee, mut jos jotain inspiraatioapua tuosta oli niin hyvä niin. :D ja kirjota hei jotain ruokapostauksii!! Nythän voit vaa ottaa kuvia kun joku toinen kokkaa niin just hyvä ;)

   Poista
  2. Hei kiitos ihanasta kommentista!!!! :) Kaikki kommentit inspiroi! Sitä tekee mieluummin ihan ''peruspostauksiakin'' kun tietää että joku käy kurkkimassa. Oot ihana!

   Poista
  3. Ruokapostauksii vois olla ihan hauska tehä! :) Oon myös miettiny et pitäiskö esitellä kans T:n kämppää, sekin on nimittäin tosi kiva!
   Haha mullakin lähti vähän kesken. ;D

   Poista
  4. Kuulostaa kivoilta ideoilta. :) innolla jään oottamaan kurkistusta myös T:n kotii! ;)

   Poista