Sivut

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Mie kaatusin!

Hassua miten murre meinaa tunkea tekstiinkin. Omasta mielestäni en puhu mitään tiettyä murretta, mutta nyt kun on tullut taas kirjoiteltua vähän enemmän oon huomannut millaisia vääriä mutta silti oikeita sanoja viljelen puheessani!Esimerkiksi sana vielä. Meinaan aina kirjoittaa sen viellä, koska sanon sen kahdella ällällä. Muihinkin sanoihin on tapana lisätä ekstra-konsonantti, esim. kuullostaa, syönny, juonnu, palannu (Tämä aiheutti kovasti huvitusta, kun kysyin kerran kaverilta et onks sen korva palannu auringossa. Ei sen korva ollu kuulemma ollut missään, mistä olis voinut palata.), lukennu... On myös kuulemma väärin sanoa ''Pääsenks mä kyyissä?''. Pitäisi olla kuulemma kyydissä.


Mie ja sie on kadonneet puheesta melkein kokonaa Tampereelle muutettua, tosin ne palaa aina hetkeks takasin kun käy kotikotona Kymenlaaksossa. Mutta kyllä uudet tuttavat usein arvaa, että sieltä päin olen. Hassua. :)

Hauskin sana jonka taivutuksesta syntyy keskustelua on kuitenkin kaatua. Voisin vaikka lyödä vetoa, että jokainen syntyperäinen kouvolalainen taivuttaa kyseisen sanan imperfektin muotoon mä kaatusin. Tiedän että tuo tyyli viittaa Turun murteeseen, mutta toi on kuitenkin ainoa, joka menee noin. Ei siellä kukaan sano kattosin tms. Ainoastaan kaatusin!


Henkka Hyppöstä lainaten: "Ihminen voi lähteä Kouvolasta, mutta Kouvola ei ihmisestä." Haha. :)Jos joku miettii, niin kuvat ja teksti ei liity toisiinsa mitenkään. :D Noista peilikuvista tuli jotenkin ihan mieleen joku vuosi 2009..! Mutta mää ite tykkäsin tosta simppelistä asusta kovasti, niin halusin kuvata sen tänne bloginkin puolelle. Mutta olin yksin kotona! Pitäisi ehkä alkaa reippaammin pyytelemään josko joku ehtis joskus napata musta parit kuvat. Tykkään muiden blogeissa tosi paljon asukuvista, niin miksen laittaisi niitä (ainakin joskus) tännekkin. Vaikkakin ovatkin aika yksinkertaisia. :)

Viel kaks superrandom-juttua tähän loppuun:
- En voi käyttää silmämeikkiä tällä hetkellä, koska mun vasemman silmän kyynelkanava on tukossa. Se vuotaa noin minuutin välein ihan hulluna. Sit se on hetken taas ihan normaali, kunnes taas täyttyy kyynelistä. Vaikka olis vedenkestävä ripsiväri, niin sekin menee hassunnäköseks jos itkee. VARSINKIN jos itkee vaan toisella silmällä. Mulla oli kerran aiemminkin tää, se meni ohi just tyyliin päivää ennen ku menin lääkäriin eka kärvisteltyäni monen monta viikkoa. Joten ehkä mä nyt vaan venaan, että se paranee itestään.
- Kun olin lukiossa, mulla ei ollut IKINÄ tukka ponnarilla. Yks mun miespuolinen kaverikin huomautti asiasta kerran. Mulla oli aina sotkunuttura. Nykyään, kun on puhelinlankapompulat, niin se näyttää paljon kivemmalta!Oliskohan tässä mun blogihistorian sekavin postaus?

Kivat pikkulauantait! :)

T: Hanna

6 kommenttia:

 1. Mää en sano että kaatusin! T. Syntyperäinen kouvolalainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö? Ootko nyt aivan varma? ;) Noh, ehkä poikkeus vahvistaa säännön! Ja sä oot muuttanu sieltä sen verran aikasin pois.... :D

   Poista
 2. Mie sanon ainaki :DD ps. valkoset sukat!!

  VastaaPoista
 3. mää kaatusin kans! mua katotaan aina kysyvästi ku kerron et pillasin :( mut eihän kukaan nyt sano et LÄIKYTIN tai KAADOIN JUOTAVAT. pillasin on hyvä?!?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö pillasin what the..........:D? Sä oot hassu. Pillasin tarkottaa korkentaain et pillitti eli itki. :D

   Poista